Roope Määttä

Roope Määttä

Urheilumedian moniosaaja

Määtän Roope tässä terve!

Olen 24-vuotias media-alan moniottelija Helsingistä. Tällä hetkellä työskentelen pääasiassa omassa yrityksessäni laaja-alaisen sisällöntuotannon parissa. Tuotan laadukkaita urheilusisältöjä, kuten tekstejä, artikkeleita ja videota esimerkiksi urheiluseuroille, yrityksille ja yhteisöille. Olen myös tehnyt sivustosuunnittelua ja -sisältöjä, ylläpitoa, sosiaalista mediaa sekä muita media-alan töitä. Pääasiassa tekemäni sisällöt ja työt liittyvät urheiluun, vaikka mukaan on jo mahtunut – ja mahtuu tulevaisuudessakin – projekteja myös sen ulkopuolelta.

Urheilusisältöjen osalta mielenkiintoisia projekteja ovat olleet yritystoiminnan ohella esmerkiksi mediavastaavan rooli noin tuhannen jäsenen monilajiseuran viestinnässä sekä visiitti oululaisen jalkapalloilun ytimessä AC Oulun mediatiimissä. Olen tehnyt myös isoja sisällöntuotantoeriä esimerkiksi urheilumarkkinointi- sekä hakukoneoptimointiartikkeleja. Kaikissa töissäni minulle on tärkeintä, että pystyn tarjoamaan asiakkaalle laadukkainta mahdollista osaamista sen kautta, että kaikki lähtee minun intohimostani heidän asiaansa kohtaan.

Suoritin mediapainotteiset lukio-opinnot Kuninkaantiellä Espoossa, jonka jälkeen suuntasin Helsingin Kalliossa sijaitsevaan opistoon ja urheilutoimittajakouluun. Alan tarjoamat lukuisat mahdollisuudet ja journalismi tulivat tutummiksi ja opinnot antoivat hyvää suuntaa jatkoa ajatellen. Opiskelu jatkuu takuulla jossakin vaiheessa, mutta 13 perättäistä vuotta koulun penkillä istuttuani päätin, että välillä on aika tehdä jotain muuta. Opiskeluaikana Jatkoaika-verkkolehti, johon pääsin poikkeusmenettelyin jo alaikäisenä, oli hyvä lisä käytännön tekemistä.

Omaan urheilu-uraani on kuulunut reilut 12 vuotta salibandykentillä, joista noin yhdeksän maalivahtina ja kolme valmentajana. Olen perustanut vuosien varrella oman salibandyseuran ja tuoreempana projektina frisbeeurheiluseuran, joka perustuu toiseen itselleni rakkaaseen vapaa-ajan liikuntamuotoon, frisbeegolfiin. Näiden lisäksi olen pelannut aktiivisesti myös tennistä ja golfia, joten voimakkaan ja laajan urheilukiinnostuksen sekä -tietouden alkulähde on ollut vahva harrastuneisuus.