Roope Määttä

Roope Määttä

Urheilumedian moniosaaja

Määtän Roope tässä terve!

Olen 22-vuotias media-alan moniottelija Kirkkonummen pohjoispuolelta. Tarkemmin sanottuna asustan Veikkolan kylässä, joka valittiin joskus aikoja sitten Suomen toiseksi kauneimmaksi sellaiseksi. Tällä saavutuksella pieni, mutta voittamaton kylä ratsastaa yhä edelleen kivenheiton päässä Espoon kaupungista. Veikkolan maagisin nähtävyys on Punainen pallo, joka on taideteos kylän suurimman koulun etupihalla – suurimman siksi, että täällähän on kaksi opinahjoa. Mutta sen verran Veikkolasta! 

Tällä hetkellä työskentelen pääasiassa omassa yrityksessäni laaja-alaisen sisällöntuotannon parissa. Tuotan laadukkaita urheilusisältöjä, kuten tekstejä, artikkeleita ja videota esimerkiksi urheiluseuroille, yrityksille ja yhteisöille. Olen myös tehnyt sivustosuunnittelua ja -sisältöjä, ylläpitoa, sosiaalista mediaa sekä muita media-alan töitä. Pääasiassa tekemäni sisällöt ja työt liittyvät urheiluun, vaikka mukaan on jo mahtunut – ja mahtuu tulevaisuudessakin – projekteja myös sen ulkopuolelta.

Urheilusisältöjen osalta mielenkiintoisia projekteja ovat olleet yritystoiminnassa ja sen lisäksi esmerkiksi yhteistyö paikallisen monilajiseuran viestinnässä ja mediakonsultin roolissa sekä visiitti oululaisen jalkapalloilun ytimessä AC Oulun mediatiimissä. Olen tehnyt myös isoja sisällöntuotantoeriä esimerkiksi vedonlyöntiin ja pelialaan liittyen markkinointiartikkelien, kuten vedonlyöntivihjeiden ja sosiaalisen median muodossa. Kaikissa töissäni minulle on tärkeintä, että pystyn tarjoamaan asiakkaalle laadukkainta mahdollista osaamista sen kautta, että kaikki lähtee minun intohimostani heidän asiaansa kohtaan.

Suoritin mediapainotteiset lukio-opinnot Kuninkaantiellä Espoossa, jonka jälkeen suuntasin Helsingin Kalliossa sijaitsevaan opistoon ja urheilutoimittajakouluun. Alan tarjoamat lukuisat mahdollisuudet ja journalismi tulivat tutummiksi ja opinnot antoivat hyvää suuntaa jatkoa ajatellen. Opiskelu jatkuu takuulla jossakin vaiheessa, mutta 13 perättäistä vuotta koulun penkillä istuttuani päätin, että välillä on aika tehdä jotain muuta. Opiskeluaikana Jatkoaika-verkkolehti, johon pääsin poikkeusmenettelyin jo alaikäisenä, oli hyvä lisä käytännön tekemistä.

Omaan urheilu-uraani on kuulunut reilut 12 vuotta salibandykentillä, joista noin yhdeksän maalivahtina ja kolme valmentajana. Olen perustanut vuosien varrella oman salibandyseuran ja tuoreempana projektina frisbeeurheiluseuran, joka perustuu toiseen itselleni rakkaaseen vapaa-ajan liikuntamuotoon, frisbeegolfiin. Näiden lisäksi olen pelannut aktiivisesti myös tennistä ja golfia, joten voimakkaan ja laajan urheilukiinnostuksen sekä -tietouden alkulähde on ollut vahva harrastuneisuus.